Image

Akademiska Hus miljardsäljer i Stockholm

AFFÄRER Akademiska Hus styckar av och säljer en del av fastigheten Tre Vapen 2 på Valhallavägen i Stockholm. Köpeskillingen är inte känd men ligger enligt uppgifter på en bit över en miljard kronor.
Publicerad den 11 Februari 2008

Akademiska Hus kommer att behålla den del av fastigheten som Dramatiska Institutet hyr. Avsikten är att bindande avtal med köpare ska vara tecknat vid halvårsskiftet.

- Vi har nu framgångsrikt utvecklat kvarteret efter det att Konstfack flyttade från Valhallavägen till Telefonplan. Här vid Valhallavägen har SIDA och Naturvårdsverket nu fått nya moderna kontorslokaler och i juni flyttar även Teaterhögskolan in i nya lokaler. Hela kvarteret har genomgått en kraftig omdaning där vissa delar har rivits och nya volymer tillkommit samtidigt som den befintliga byggnaden har byggts om, säger regionchef Lennart Karlsson.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers är Akademiska Hus rådgivare i försäljningsprocessen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige