Image

Akademiska Hus köper fastigheter i Bohuslän

TRANSAKTIONER Akademiska Hus, som redan äger hälften av beståndet på Sven Lovén centrum för marina vetenskaper i Kristineberg, Fiskebäckskil, köper nu resterande fastigheter av Kungliga Vetenskapsakademin.
Publicerad den 3 Juni 2009

Fastigheterna, som omfattar byggnader på cirka 2 600 kvadratmeter, ligger på mycket attraktiv mark i den bohuslänska skärgården. Företrädare för forskningen på Sven Lovén centrum har signalerat en oro för att forskningsstationen riskerade få ge vika för annan verksamhet om fastigheterna skulle säljas till privata investerare.

- Vi ser oss som en långsiktig partner till Göteborgs universitet i fastighetsfrågor och ser det därför som naturligt att investera i lokaler för forskningsverksamhet, så som forskningsstationen i Fiskebäckskil, säger Birgitta Hohlfält, regiondirektör för Akademiska Hus Väst.

- Akademiska Hus har unika finansiella möjligheter att satsa långsiktigt. Det är en trygghet för våra kunder, Sveriges universitet och högskolor, och en garant för Sveriges utveckling som kunskapsnation, oavsett konjunktur. Vi tror på framtiden för den marina forskningen i Sverige, säger Mikael Lundström, vd och koncernchef för Akademiska Hus.

Akademiska Hus äger sedan tidigare cirka hälften av fastigheterna på Sven Lovén centrum för marina vetenskaper i Fiskebäckskil, bland annat ett laboratorium som byggdes 1994.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige