Image

Akademiska Hus bygger i Uppsala

BYGG Det blir Akademiska Hus och NCC som får bygga Skandionkliniken, den nya cancerkliniken för protonterapi i Uppsala. Beslutet har tagits av Kommunalförbundet för avancerad partikelstrålning (KAS), som står bakom Skandionkliniken.
Publicerad den 18 Juni 2010

Skandionkliniken blir den första kliniken i Norden som kommer att behandla cancertumörer med protonstrålning. Metoden utvecklades i Uppsala för över 50 år sedan och har därefter tillämpats i liten skala i Sverige med hjälp av Uppsala universitets forskningsutrustning. Den färdiga strålbehandlingsanläggningen har som mål att bli världsledande inom sitt område.

- Vi är oerhört stolta över det förtroende som KAS visat oss, säger Hans Antonsson, regiondirektör för Akademiska Hus Uppsala. Anbudet är taget i konkurrens med andra fastighetsägare och visar på vår styrka att utveckla komplicerade projekt. Att vi sedan även har det mest ekonomiskt fördelaktiga anbudet för hyresgästen känns extra bra.

Skandionkliniken kommer att byggas på Dag Hammarskjölds väg i Uppsala, i nära anslutning till Akademiska sjukhuset.

Enligt planen påbörjas bygget under våren 2011 och kliniken beräknas kunna tas i drift under 2013/2014. Akademiska Hus kommer att utföra projektet i partnerskap med NCC.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige