Image

Aberdeen köper av NCC

Transaktioner Aberdeen köper tre fastigheter – i Brunna, Linköping och Göteborg – av NCC för 368 miljoner kronor.
Publicerad den 12 December 2016
Annons
Image
Magnus Kenning. Bild: Aberdeen
Magnus Kenning.

Aberdeen Asset Management köper logistikfastigheten Vattenbrunnen i Brunna, handelsfastigheten Glasbruket 3 i Linköping samt logistikfastigheten Arendal 13:1 i Göteborgs hamn av NCC.

De två förstnämnda fastigheterna förvärvas till investeringsstrukturen AP Nordic Investment och den sistnämnda till Aberdeens nya svenska fond Aberdeen Swedish Balanced Property Fund.

Tillträde sker under december 2016 och januari 2017 i samband med färdigställande av byggnaderna. Fastigheterna kommer att ha en uthyrningsbar area om totalt cirka 25 500 kvadratmeter och är fullt uthyrda vid tillträde. Samtliga fastigheter uppförs med målet att uppfylla Breeams krav för klassificeringen Very Good vilket är i linje med Aberdeens fokus på hållbara och ansvarfulla investeringar. Breeam är ett europeiskt miljöcertifieringssystem där byggnaders totala miljöpåverkan utvärderas och betygsätts.

– Vi är mycket glada över att ännu en gång ha tecknat avtal med NCC om att förvärva fastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen. Jag ser stora möjligheter att fortsätta investera i fastigheter som ger en relativt hög riskjusterad avkastning. Vårt fokus just nu är logistikfastigheter i logistikhubbar, handelsfastigheter i etablerade externa handelsområden i anslutning till regionstäder, moderna kontor i attraktiva lägen utanför de mest centrala delarna av storstäderna samt bostäder, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Asset Management Sweden.

– Förvärvet av logistikfastigheten i Göteborg är den första investeringen för Aberdeens nya svenska fond Aberdeen Swedish Balanced Property Fund och speglar det fokus fonden har på långsiktigt hållbara investeringar. Fastigheten är uthyrd på långa hyresavtal och förväntas generera stabila kassaflöden över tiden, säger Thomas Holm, Fund Manager på Aberdeen Asset Management Sweden.

– Hög aktivitet har gett resultat och alla tre projekten är utmärkta exempel på att vi återigen har lyckats hyra ut och sälja framgångsrika projekt i attraktiva områden som växer. Det känns extra bra när både våra hyresgäster och investerare väljer att utöka sin verksamhet i samverkan med oss. Försäljningen är ett led i vår ambition att vara den ledande aktören inom utveckling av kommersiella fastigheter, säger Katarina Wåhlin Alm, vd för NCC Property Development Sverige.

CBRE har varit rådgivare till NCC i affärerna i Linköping och Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige