Image
Hults höjd översiktsvy.
Hults höjd översiktsvy. Bild: Nofab

600 bostäder i Trollhättan till samråd

Bygg/Arkitektur Trollhättan Stad har fattat beslut om samråd för ett bostadsprojekt i Hults Höjd i Trollhättan som innehåller 500–600 bostäder.
Publicerad den 2 Februari 2024

I norra delen av Trollhättan, intill Hultsjön och bostadsområdet Hults Höjd planeras det för 500-600 bostäder och ny samhällsservice. I detaljplanen, som nu är på samråd, föreslås en utbyggnad där grönska och rekreation får mycket plats. Detaljplanen är på samråd till och med måndagen den 11 mars.

– Planen möjliggör ett naturnära bostadsområde med plats för rekreation. Det kommer komplettera norra delen av Trollhättans tätort på ett bra sätt och bidra till ett mer varierat bostadsutbud. Det här blir ett viktigt steg för att möta den utvecklingen vi ser i arbetsmarknadsprognoserna där vi kommer tillskapa flera hundra arbetstillfällen under de kommande åren säger Jennie Bergius Eriksson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Detaljplanen är en fortsättning på det planprogram som godkändes i slutet av 2022. I detaljplanen har förslaget vidareutvecklats och fördjupade utredningar tagits fram för att säkerställa utbyggnadens lämplighet.

Planen föreslår en småskalig bebyggelse med blandning av småhus, radhus, parhus och marknära lägenheter. I området ges utrymme för service, exempelvis en ny förskola med åtta avdelningar, och en områdeslekplats. Sammanhängande grönområden och mötesplatser syftar till att tillgängliggöra området för hela Trollhättan och ge en karaktär av trädgårdsstad.

Det nya gatunätet kommer att prioritera låg hastighet och en trygg gatumiljö. Längs huvudgatan finns separata gång- och cykelbanor, där placeras bostäderna nära gatan och för att skapa kontakt med gatulivet vänds entréer mot gatan. Lokalgatorna planeras med utrymme för gångbana på bägge sidor och på de mindre lokalgatorna anpassas trafiken efter gångtrafikanters villkor.

– En viktig del av planen är att skapa ett bostadsområde som länkas samman med befintlig bebyggelse samt omkringliggande stadsdelar och målpunkter. Att utgå från topografin och befintlig naturkaraktär har varit en viktig förutsättning och även fungerat som en inspirationskälla för det nya området, berättar Hjalmar Oskarsson, planarkitekt på Trollhättans Stad.

Nielsen-Oscarssons Fastigheter AB, Nofab, är exploatören som står bakom utvecklingen av området och ser fram emot att få visa upp förslaget och de visualiseringsbilder som nu tagits fram över området.

– Efter flera år av gediget arbete är det äntligen dags att visa upp samrådsförslaget för vidareutvecklingen av Hults Höjd. Både utredningsmaterial och bebyggelseförslag visar på platsens fantastiska potential. Projektet ligger dessutom väldigt bra i tiden och det är glädjande att se alla intressanta företagsetableringar i Trollhättan. Intresset för att bygga på Hults Höjd är stort och vi ser fram emot att få presentera samarbetspartners framöver. Om några år kommer vi välkomna nya invånare till Hults Höjd – här kommer det finnas en bostadsdröm för alla, säger Anders Oscarsson, vd och delägare på Nofab.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige