Image
Hagtornet 1 i Örkelljunga.
Hagtornet 1 i Örkelljunga. Bild: Fastighets AB 3Hus

3 Hus köper i Örkelljunga

Transaktioner Fastighets AB 3 Hus har tecknat avtal om att förvärva 167 hyresrätter via bolag av SBF Bostad AB och Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB.
Publicerad den 17 Februari 2020

Avtal har tecknats om att förvärva Fastigheterna Korgen 1, 3 och 4 samt Hagtornet 1, omfattande cirka 11 000 kvadratmeter fördelat på 167 bostäder, säljaren är bolag inom Svenska Bostadsfonden.
– Det är glädjande att den nya ägaren är en välrenommerad lokal aktör och det känns tryggt för oss att överlämna såväl fastigheter som hyresgäster till 3 Hus Holding AB, säger Johan Grevelius, vd för SBF Bostad AB.

Fastigheterna är en del i 3 Hus satsning på Örkelljunga och tillsammans med befintligt bestånd blir 3 Hus den enskilt största fastighetsägaren i Örkelljunga.

– Vi ser strategiskt och långsiktigt på Örkelljunga. Vårt systerbolag KB Components är en av de största arbetsgivarna i Örkelljunga, säger Christer Andersson, 3 Hus.

Behovet av bostäder kommer med största sannolikhet öka i Örkelljunga de kommande åren. Örkelljunga kommun har stora expansionsplaner avseende verksamhetslokaler vid Skåneporten, i direkt anslutning till E4:an.
– Vi tror att efterfrågan på hyresrätter kommer att växa de kommande åren. Fastigheterna som vi förvärvar är ett väl fungerande bestånd och kompletterar våra nyproducerade hyresrätter på Ejdern-området. Vi ser fram emot att ta över förvaltningen, säger Joakim Lindahl, 3 Hus.

3 Hus tillträder fastigheterna den 31 mars.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Närmar sig kommunal förtätning

Bygg/Arkitektur Kommunala bostadsbolaget MKB kan tillföra närmare 300 nya bostäder i Hyllie. Fastighetssverige berättar mer om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY