Image

25 procent upp på ett och ett halvt år

Transaktioner Stendörren säljer sin sista fastighet i Katrineholm och gör en bra förtjänst.
Publicerad den 6 September 2016

I våras sålde Stendörren fastigheten Valla 16:1 i Katrineholm för 157 miljoner kronor efter att dessförinnan ha förlängt hyresavtalet. Nu säljer Stendörren Fastigheter även sin sista kvarvarande fastighet i staden, Karossen 7, vilken köptes i mars 2015 tillsammans med fem andra fastigheter i en större transaktion. Överenskommet fastighetsvärde i försäljningen är 42 miljoner kronor vilket överstiger förvärvsvärdet med drygt 8 miljoner kronor.

Karossen 7 säljs via en bolagstransaktion till en privat köpare. Frånträde kommer ske i februari 2017 och köpeskilling för aktierna kommer bestämmas på tillträdesdagen.

- Försäljningen av Karossen 7 ligger i linje med vår strategi att renodla vårt fastighetsbestånd till de orter inom Storstockholm och Mälardalen där tillväxten är som störst samtidigt som vi får en effektivare förvaltning när verksamheten koncentreras till färre områden, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige