Image

"Vi blir störst och bredast inom transaktioner"

BOLAG Bjurfors Näringsliv i Stockholm blir från och med september en del av DTZ, och byter då också namn till DTZ. - För oss betyder samgåendet med Bjurfors Näringsliv att vi sannolikt blir störst och bredast i Sverige inom fastighetstransaktioner, vilket går hand i hand med vår strategi om att bli den starkaste aktören inom de verksamhetsgrenar vi arbetar inom, säger Agneta Jacobsson, vd på DTZ i Sverige.
Publicerad den 24 Augusti 2009

Fördelarna för Bjurfors Näringsliv i Stockholm är tillgången till nya kundsegment liksom DTZ:s internationella nätverk och analysresurser.

Utöver lokala och internationella fastighetsanalyser och värderingar för kapital- och fastighetsmarknader, förmedlar DTZ inom affärsområdet capital markets i första hand större fastigheter och fastighetsbestånd.

Global finanskris och lågkonjunktur har slagit hårt mot både fastighets- och finansmarknaden. Från att ha förmedlat stora fastighetsbestånd på en internationell marknad går trenden mot färre och mindre fastighetsobjekt som till stor del förmedlas på en lokal marknad.

- Vi bedömer att fastighetsmarknaden en tid framöver kommer att präglas av försäljning av enstaka fastigheter eller mindre fastighetsbestånd. Den typen av köpare har DTZ inte aktivt arbetat med tidigare, men genom Bjurfors Näringsliv får vi tillgång till både kundregister och en systematisk bearbetning av just det kundsegmentet, säger Fredrik Lidjan, head of capital markets på DTZ.

Utöver kontakter med nya fastighetsspekulanter, betyder också tillgången till DTZ:s globala research och analysavdelning att Bjurfors Näringsliv kommer att kunna erbjuda befintliga kunder en mer omfattande bild av fastighetsmarknaden och bättre prognoser om marknaden framöver.

- Jag är övertygad om att vi under DTZ:s flagg - med de allomfattande tjänster och produkter vi nu kan erbjudan våra kunder - blir en ännu starkare partner inom kommersiell fastighetsförmedling, säger Anders Thorell, vd för Bjurfors Näringsliv.

I och med Bjurfors Näringsliv Stockholms samgående med DTZ arbetar nu runt 30 personer inom affärsområdet capital markets på DTZ.
Förra året gick DTZ och Bjurfors Näringsliv i Göteborg samman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige