Image

"Möjliggör fortsatta investeringar"

AFFÄRER GE Real Estate säljer 29 fastigheter till det nystartade fastighetsbolaget Roxanne, som GE äger en fjärdedel av. - Det här är ett sätt för oss att bredda ägandet, och möjliggöra fortsatta investeringar i ett segment vi tror på, säger GE:s vd Lennart Sten till Fastighetssverige.
Publicerad den 7 Januari 2009

Portföljen består av 29 fastigheter, omfattande cirka 230 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, i 15 kommuner runt om i Sverige.

- Det handlar om fastigheter med minst 80 procent publika hyresgäster. Vi tror att det kommer att komma ut en hel del fastigheter inom det här segmentet de närmaste två åren, och genom att bredda ägandet ökas möjligheterna att köpa, säger Lennart Sten.

Roxannes inriktning är att investera i svenska fastigheter där statliga och kommunala hyresgäster står för minst 80 procent av hyresintäkterna. Bolaget är finansierat med externa lån samt ägarkapital om cirka 750 miljoner kronor. Målet är att under en period om sju till åtta år fördubbla storleken på fastighetsportföljen.

I samband med transaktionen har GE Real Estate även investerat i Roxanne. Övriga investerare i bolaget är Folksam ömsesidig sakförsäkring, KPA Pensionsförsäkring AB (publ), Kåpan Pensioner Försäkringsförening, Vattenfalls Pensionsstiftelse samt Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Roxanne har i samband med affären tecknat ett förvaltningsavtal med GE Real Estate om förvaltning av bolagets investeringar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige