Image
Willys Hemma öppnar i Wallenstams fastighet på Vasagatan i Göteborg.
Willys Hemma öppnar i Wallenstams fastighet på Vasagatan i Göteborg. Bild: Wallenstam

Willys öppnar ny butik på Vasagatan i Göteborg

Uthyrning Hösten 2024 öppnar Willys Hemma en ny butik på 925 kvadratmeter på Vasagatan 45 i Göteborg. Det blir en butik med fokus på ett brett och varierat sortiment, mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. En strategisk och långsiktig butiksetablering.
Publicerad den 18 Januari 2024

– Vi ser att vårt koncept med låga priser och ett brett sortiment med mycket att välja på är väldigt efterfrågat. Butiken på Vasagatan 45 har ett fantastiskt läge och vi ser fram emot ytterligare ett gott samarbete tillsammans med Wallenstam, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Willys planerar för butiksöppning under hösten. Inför det ska Wallenstam göra viss anpassning av anslutande ytor avseende belysning och utökad, specialanpassad avfallshantering.
– Det har varit ett väldigt stort intresse för lokalen som ligger i ett eftertraktat läge. Avenyn har mycket att erbjuda med spännande kultur, shopping, härliga restauranger och en skön storstadskänsla. Dessutom står området inför en spännande utveckling framöver. Vi ser fram emot att Willys nya, fina butik öppnar till hösten, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd för Wallenstam.

Fokus i butiken på Vasagatan kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

I slutet av förra året tecknade även Falck avtal med Wallenstam om drygt 1 000 kvadratmeter på samma adress. Nuvarande hyresgäst i lokalen där Willys ska flytta in i höst är Lidl.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige