Image
Willhem bygger på en befintlig byggnad i Karlstad.
Willhem bygger på en befintlig byggnad i Karlstad. Bild: Willhem

Willhem bygger på i Karlstad

Bygg/Arkitektur Willhem startar ett påbyggnadsprojekt i stadsdelen Kronoparken i Karlstad. Genom att utöka en befintlig fastighet och bygga på med ytterligare ett våningsplan tillskapas 32 nya lägenheter
Publicerad den 10 September 2019

Willhem äger och förvaltar sedan tidigare fastigheten Kronojägaren 1, som är Willhems största fastighet i Karlstad. Fastigheten innehåller idag 377 hyreslägenheter om två till tre rum och kök. Nu kompletteras fastigheten med ytterligare ett våningsplan som kommer att inrymma 32 hyresrätter om 1 rum och kök. Storleken på lägenheterna och närheten till Karlstads Universitet gör lägenheterna väl lämpade för studenter.

– Det känns roligt att vi kan tillföra fler hyresrätter i Karlstad och dessutom i ett område där vi redan är etablerade, säger Willhems nyproduktionschef Rikard Norström. Efterfrågan är stor och vi har goda erfarenheter från vår tidigare nyproduktion på Norrstrand. Vår ambition är att bygga mer i Karlstad och vi hoppas få klartecken att starta fler projekt framöver.

Uthyrningen beräknas starta under våren 2020 med planerad inflyttning efter sommaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige