Image

Wihlborgs över 40 miljarder

Bolag Under kvartalet passerade Wihlborgs 40 miljarder i fastighetsvärde. Värdet är nu 40 260 miljoner kronor (38 612).
Publicerad den 23 Oktober 2018
Ulrika Hallengren. Bild: Wihlborgs
Ulrika Hallengren.

• Hyresintäkterna ökade med 16 procent till 1 997 Mkr (1 719)
• Driftsöverskottet ökade med 14 procent till 1 462 Mkr (1 277)
• Förvaltningsresultatet ökade med 19 procent till 1 051 Mkr (884)
• Periodens resultat uppgår till 1 469 Mkr (1 495), motsvarande ett resultat per aktie om 9,56 kr (9,73)
• EPRA NAV per aktie uppgår till 120,58 kr (105,72)

- Vårt resultat fortsätter öka och vi kan summera ytterligare ett riktigt bra kvartal. Intäkterna ökar som ett resultat av förvärv, nyproduktion, hyresökningar och minskade vakanser. Våra långsiktiga investeringar i både befintliga och nya fastigheter gör att värdet ökar kontinuerligt och under tredje kvartalet passerade fastighetsvärdet 40 miljarder, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Företag och organisationer i Öresundsregionen fortsätter växa och efterfrågan på kontor är fortsatt god. Detta avspeglas i att vår uthyrningsgrad för kontor är över 95 procent i både Malmö och Helsingborg, vilket är historiskt riktigt höga nivåer. Vår närhet till marknaden ger oss en bra position för att kunna fortsätta växa genom vår framgångsrika projektutveckling. Vår investeringsnivå är hög och det kommer den fortsätta att vara under de kommande åren. Att vi har tillgång till byggmöjligheter i städernas allra bästa lägen ger oss de bästa förutsättningar för att fortsätta växa starkt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige