Image

Wihlborgs köper mark för att bygga Science Village Scandinavia

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat två tomter i Science Village Scandinavia i nordöstra Lund. Tomterna omfattar totalt 4 700 kvadratmeter markyta med byggrätt för cirka 12 000 kvadratmeter kommersiella ytor, däribland områdets ikonbyggnad "Space" som bland annat ska innehålla hotell för forskare på Max IV och ESS.
Publicerad den 20 December 2018
Science Village Scandinavia. Bild: Fojab Arkitekter
Science Village Scandinavia.

Wihlborgs och Fojab Arkitekter vann 2015 en markanvisningstävling för Science Village med ikonbyggnaden "Space". Byggnaden omfattar cirka 6 300 kvadratmeter BTA och ska serva forskningsanläggningarna Max IV och ESS med hotell, konferenslokaler och restaurang.
Tidigare i höst vann områdets detaljplan laga kraft och nu förvärvar Wihlborgs marken där "Space" är tänkt att byggas men också en intilliggande tomt med möjlighet att bygga ytterligare 5 900 kvadratmeter kommersiella ytor.
– Vi är glada att komma vidare med hotellprojektet men också att vi på allvar kan sätta igång arbetet med att fylla det intilliggande kvarteret med innehåll. Här finns möjlighet till både kontor, lab, utbildning och andra verksamheter, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.
– Nu får vi möjlighet att fördjupa vårt engagemang på Brunnshög som inleddes med uppförandet av Max IV-laboratoriet. Max IV och ESS kommer att locka forskare från hela världen och därför behöver området nu utvecklas för att kunna erbjuda service till dessa besökare. Här får både Space och det intilliggande kvarteret en viktig roll.
– Vi förhandlar just nu med intressenter kring driften av verksamheten och är redo att börja bygga så snart ett avtal är klart.

Wihlborgs har förvärvat fastigheterna av Science Village Scandinavia och tillträde skedde 17 december 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige