Image

White anställer expert på social hållbarhet

Karriär Arkitektbolaget White rekryterar Kerstin Elias, specialist på socialt hållbar stadsutveckling.
Publicerad den 23 Juni 2011
Kerstin Elias. Bild: White. Bild: White
Kerstin Elias. Bild: White.

– Det är intressant att växla perspektiv och se hur stadsbyggandets sociala dimensioner hanteras på den privata sidan, säger Kerstin Elias som närmast kommer från Göteborgsregionens kommunalförbund.

Om ekologisk hållbarhet syftar på naturens resurser handlar den sociala hållbarheten om att vårda ett humankapital som ofta negligeras.
– Under snart femton år har vi byggt upp en specialistverksamhet inom miljö och ekologisk hållbarhet. Nu ska vi göra samma sak med social hållbarhet, säger Johan Lundin som chef för White i Göteborg.

Sedan tidigare arbetar antropologen Victoria Walldin för White.

– Min kalender har varit fulltecknad med externa uppdrag sedan jag började, säger Kerstin Elias som bland annat arbetar i ett pilotprojekt om affärsdriven hållbar stadsutveckling, och samspelet mellan offentliga och privata aktörer.

I stadsbyggnadsdebatten är Kerstin Elias en välkänd profil, aktiv debattör och hängiven urbanist, som hon själv kallar sig. I den formella portfolion har hon en arkitektutbildning från Chalmers, men det var på Bauhaus i Tyskland som intresset för staden och de urbana frågorna fick luft under vingarna.

– Jag tror att många i branschen är intresserade av social hållbarhet, men saknar verktygen. Det måste man lära sig på samma sätt som man lär sig hur ett ritprogram fungerar, och den kunskapen kan jag tillföra, säger Kerstin Elias.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: De köpte och sålde mest under första kvartalet 2024

Lista Islossning? Finansiell tjäle som börjar gå ur jorden? Botten nådd? Kanske – men en ovanligt stor andel av de börsnoterade bolagen nollar i både i förvärvs- och avyttringskolumnen i första kvartalets rapport. Vilka bolag som ligger i toppen? Här är listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige