Image

Wallenstam självförsörjande på energi till 70 procent

Bolag I fredags invigde Wallenstam en vindkraftspark i Sandviken och Ockelbo. De tio verken innebär att Wallenstam nu har 35 vindkraftverk i drift och att bolaget nu uppnår nästan 70 procent av målet att vid utgången av 2013 vara självförsörjande på förnybar energi.
Publicerad den 5 Juni 2012

Wallenstam har efter driftsättningen av vindkraftsparken Vettåsen/Mårtensklack totalt 35 vindkraftverk och tre vattenkraftverk i drift med en sammanlagd installerad effekt på 69 megawatt. För att nå målet krävs en installerad effekt om 100 megawatt.

– Vår vindkraftsatsning bygger på en stark vilja att kunna förse våra kunder och oss själva med miljövänlig energi och samtidigt få kontroll på en av våra största kostnadsposter, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

För närvarande har Wallenstam två parker med totalt elva verk under byggnation, dessa är Middagsberget i Bergs kommun, Jämtland samt Gunnarby i Uddevalla kommun, Bohuslän. Den installerade effekten här kommer att uppgå till drygt 27 megawatt. Det gör att Wallenstam totalt sett har vindkraftverk i drift och under byggnation motsvarande 96 megawatt.

– Nästa projekt som driftsätts är Middagsberget med tre verk. Vi räknar med att detta kommer att ske vid årsskiftet, säger Hans Wallenstam.

Vindkraftsparken i Vettåsen/Mårtensklack heter Thomas Dahl, efter Wallenstams vice vd.

- Namngivningen är ett bevis på uppskattning, de medarbetare som hittills har fått vindkraftsprojekt namngivna efter sig har i snitt arbetat nästan 29 år i bolaget, säger Hans Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige