Image

Wallenstam i samarbete med Stockholms stad

BOLAG På tisdagen tillkännagav Stockholms stad och Wallenstam en avsiktsförklaring avseende nyproduktion av hyresrätter i Stockholm. Avsiktsförklaringen innebär i korthet att Wallenstam skall prioriteras när det gäller markanvisningar för nybyggnation av hyresrätter i Stockholm.
Publicerad den 27 Maj 2009

Tillkännagivandet ägde rum i anslutning till att finansborgarrådet Sten Nordin tillsammans med Hans Wallenstam vid tog första spadtaget för Kungsholmsportens 267 energieffektiva hyresrätter vid Hornsbergs Strand.

– Samarbetet med Stockholms Stad känns väldigt positivt, vi har byggt hus sedan det att bolaget bildades för 65 år sedan och har som ambition att fortsätta göra så. Vi vill bygga 2 500 lägenheter till och med 2012. Dagens avsiktsförklaring skapar goda förutsättningar för oss att bidra till att Stockholm får fler kvalitativa och energieffektiva hyresrätter med rimlig hyra. Kungsholmsporten som vi nu byggstartar är vår mest energieffektiva byggnation hittills, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Det årliga energibehovet för Kungsholmsportens lägenheter kommer att vara 50 kilowattimmar per kvadratmeter, vilket är avsevärt lägre än kraven för såväl lågenergihus som GreenBuilding och mer än en halvering av nuvarande myndighetskrav.

Kungsholmsportens lägenheter beräknas stå klara för en första inflyttning vintern 2010/2011.

– Det är glädjande att sätta spaden i marken här i dag och veta att Kungsholmsporten kommer att bidra till nya hem, arbetstillfällen och dessutom skapa en ny välkomnande entré till Stockholm, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige