Image

Vill bygga stor bioanläggning i Uppsala

Bygg/Arkitektur Uppsala Akademiförvaltning och SF Bio planerar en stor Filmstaden-anläggning i korsningen Klostergatan/Dragarbrunnsgatan i Uppsala.
Publicerad den 29 Oktober 2015

Den nya anläggningen ska ersätta de tre olika biografer som finns i Uppsala i dag.

- Huvudskälet till att vi planerar den här nya byggnaden är att SF Bio inte är nöjda med de lokaler som de har i dag. De uppfyller inte de krav på modernitet som finns i dag, med utformning, ljud och ljus, säger Torbjörn Axelsson, fastighetschef på Uppsala Amademiförvaltning, till UNT.

- En annan starkt bidragande orsak till att vi planerar att ha byggnaden vid Dragarbrunnstorg är att vi vill ha kvar filmstaden inne i city. SF Bio har under en längre tid letat efter en ny anläggning och nu har vi gemensamt hittat ett alternativ som passar bra.

Uppsala Akademiförvaltning, som samarbetar med NCM Development i projektet, har ansökt om en ändring i den befintliga detaljplanen. Plan- och byggnadsnämnden ska fatta beslut om ärendet i november, enligt UNT.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige