Image

Veidekke övertar Rekabs verksamhet i Uppsala

Bolag Förvärvet innebär en utveckling av byggverksamheten i Uppsala för Veidekke Bygg Stockholm. Samtidigt får Veidekke Bostad möjlighet att förvärva en byggrätt inom detaljplanelagt område om cirka 13 000 kvadratmeter, med planerad säljstart till hösten.
Publicerad den 8 Juni 2015

Genom förvärvet, som är ett så kallat inkråmsförvärv, kompletterar Veidekke sitt erbjudande med gedigen kompetens inom bygg. Rekabs verksamhet i Uppsala kommer att integreras i Veidekke Bygg och blir en arbetschefsgrupp i region Bygg Stockholms verksamhet med fokus på Uppsalaregionen.

- Genom förvärvet av Rekabs verksamhet förstärker vi nu Veidekkes närvaro och kompetens inom Uppsalaområdet. Uppköpet ligger helt i linje med koncernens ambition att växa i Sverige, säger Anders Arfvén, affärsområdeschef Veidekke Bygg.

Veidekke Bygg etablerar sig just nu i Uppsala i samband med bostadsbyggnation till Veidekke Bostad. För att kunna tillvarata de affärsmöjligheter som finns i Uppsalaregionen behöver Veidekke Bygg stärka organisationen kraftigt i Uppsala.

- Vi hälsar Rekabs personal varmt välkomna till Veidekke och vi skapar nu förutsättningar för att ta en stark marknadsposition i Uppsalaregionen. Bolagen delar värderingar inom många områden, vilket vi ser kommer bidra till ett lyckosamt samgående, säger Sture Nilsson, regionchef Veidekke Bygg Stockholm.

- Med Veidekke som ägare får Rekabs Uppsalaverksamhet en stark ägare med kapacitet att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling. Vi ser med spänning och stor entusiasm fram emot att bli medarbetare i Veidekke, säger Anthony Norén, arbetschef för Rekabs verksamhet i Uppsala.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige