Image
Bild: Istock

Västerkulla och Adolfsen-bolag skapar JV

Transaktioner Västerkulla och Up North, en del av Adolfsen Group som även äger Norlandia-koncernen, har kommit överens om ett JV-samarbete som innebär att parterna gemensamt kommer att äga både fastighets- och driftbolag.
Publicerad den 10 Juli 2023

I ett första skede kommer samarbetet att ske genom de hotell som parterna redan idag samarbetar i, fastigheten Vörten 3 i Eskilstuna med Comfort Hotel Eskilstuna, fastigheten Kvarnen 14 i Helsingborg med Comfort Hotel Helsingborg och fastigheten Jullen 6 i Jönköping med Comfort Hotel Jönköping. Samarbetet har som utgångspunkt att parterna gemensamt ska komma att förvärva både fastigheter och driftbolag och därigenom kunna förädla dem och på så sätt skapa högre driftnetton och driftresultat och därmed högre fastighetsvärden.
– Det här är verkligen en väldigt spännande konstellation av två parter med stor erfarenhet och kompetens som tillsammans kommer att kunna skapa synergier inom både fastighetsförvaltning och operatörsverksamheten. Vi kommer under 2023 att påbörja arbetet med att ta dessa hotell till en helt ny nivå. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med Up North’s väldigt kompetenta medarbetare, säger Clas Hjorth, vd för Västerkulla Hotell Holding AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige