Image

Västerhuset och NCC bygger nytt i Jönköping

Bygg/Arkitektur Västerhuset låter uppföra en 5 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad i Jönköping. NCC – som också blir en av hyresgästerna i huset – har fått bygguppdraget, värt 85 miljoner kronor.
Publicerad den 12 December 2014
NCC och Västerhuset bygger i Jönköping. Bild: Västerhuset
NCC och Västerhuset bygger i Jönköping.

NCC Construction kommer att ha sitt Jönköpingskontor här. Klar hyresgäst är också Sensys Traffic.

Utbyggnaden av Västerhusets tomt intill E4 började med lokaler för Stenbergs. Ett projekt som belönades med Jönköpings kommuns stadsbyggnadspris. Under november färdigställde NCC även en lagershop för Netonnet på området.

Tredje etappen väntas stå klar för inflyttning våren 2016. Detta projekt har liksom de tidigare genomförs i NCC Partnering, en samverkansform där NCC och Västerhuset tillsammans löser uppdraget i öppen dialog med projektets bästa i fokus.

Den nya kontorsbyggnaden omfattar 5 000 kvadratmeter i två våningsplan, samt källare med garage och teknikutrymmen, cirka 2 500 kvadratmeter. Fasaden blir en så kallad dubbelfasad av glas som både släpper in ljus och stänger ute ljud. Samtidigt skapar glasfasaden en upplyst ljuspunkt invid E4 och infarten till Jönköping.

– Vi har valt att satsa extra på belysningen i det här projektet. Vårt mål är att i största möjliga utsträckning använda energisnål belysning, exempelvis Led. Tillsammans med glasfasaden ger det ett modernt intryck, samtidigt som det är bättre för miljön, säger Pier Skörd, fastighetschef på Västerhuset.

– Vi vill vara med när Jönköping växer. Tillsammans med Västerhuset fortsätter vi att utveckla området utmed E4 och Kinnarps arena med kontor och handel. Det nya kontoret kommer att få bästa skyltläge, säger Martin Suurkuusk, affärschef på NCC Construction.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige