Image

Uhlén på ny vd-post

KARRIäR Diligentias förre vd Per Uhlén har tagit över som vd i Maths O Sundqvists gamla ägarbolag Skrindan.
Publicerad den 15 September 2010

Uhlén tillträdde i slutet av augusti, skriver Dagens Industri.

Hans huvudsakliga uppgift blir att maximera värdet inför en framtida försäljning av bolaget, som i dag ägs av Valot Invest Sweden, som äger 100 procent av aktierna i Moose Förvaltning, som i sin tur äger 100 procent av Skrindan.

Valot Invest ägs till 65 procent av Altor och till 35 procent av Bure.

Maths O Sundqvists barn har i praktiken rätt till 24,9 procent av Skrindans vinster, efter en förlikning.

Skrindans förre vd Björn Björnsson fortsätter som vd och ordförande i Valot Invest Sweden, och som ordförande i Skrindan, enligt DI.

- Vårt mål är att utveckla bolaget under de kommande två till tre åren, öka intäkterna, sälja en och annan mindre fastighet som inte passar in, investera i fastigheterna och sänka vakanserna, säger Björn Björnsson till Dagens Industri.

Fastigheterna är nu koncentrerade till Norrland och de är samlade i dotterbolaget Norrvidden.

- Vi har rensat och strukturerat om så nu är Valot och Skrindan i praktiken samma sak. Vi har två tillgångar: Det helägda dotterbolaget Norrvidden med fastigheter för sex miljarder kronor och aktieposten i Industrivärden som i dag är värd 1,1 miljarder kronor, säger Björnsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige