Image

Tunga namn ersätter Paulsson

Bolag Valberedningen i Brinova förslår nyval av Anders Jarl och Anneli Jansson som styrelseledamöter. Valberedning föreslår även omval av Erik Selin, Svante Paulsson, Mikael Hofmann och Johan Ericsson som styrelseledamöter. Till styrelsens ordförande föreslås omval av Erik Selin.
Publicerad den 22 Mars 2018
Anneli Jansson. Bild: Jonas Eriksson
Anneli Jansson. Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Anders Jarl är född år 1956 och är för närvarande verkställande direktör och styrelseledamot i Wihlborgs Fastigheter samt föreslagen som styrelseordförande i Wihlborgs Fastigheter. Anders Jarl är utbildad civilingenjör och är styrelseledamot i Platzer Fastigheter.

Anneli Jansson är född år 1974 och är för närvarande verkställande direktör för Humlegården Fastigheter. Anneli Jansson är utbildad civilingenjör från KTH.

Erik Paulsson och Johan Edenström har meddelat valberedningen att de inte står till förfogande för omval.

– Erik Paulsson har som tidigare framkommit beslutat sig för att dra sig tillbaka från flera av sina styrelseuppdrag och har meddelat valberedningen att han inte står till förfogande för omval i Brinova. Även Johan Edenström har avböjt omval. Genom valberedningens förslag till nyval av Anders Jarl och Anneli Jansson ser vi att styrelsen, genom dessa personers breda och mångåriga erfarenhet, tillförs viktig kompetens som kommer att vara till stor nytta för bolaget framöver, säger valberedningens ordförande Anders Nelson.

Valberedningens fullständiga förslag till beslut vid årsstämman 2018 kommer att lämnas senast i samband med att kallelsen till årsstämman offentliggörs.

I Brinovas valberedning ingår Anders Nelson (valberedningens ordförande), utsedd av Backahill AB, Erik Selin (styrelsens ordförande), utsedd av Fastighets AB Balder, och Johan Tollgerdt, utsedd av Er-Ho Förvaltning AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige