Image

Tre nya fyller upp Perukmakaren i Göteborg

Uthyrning Nu slår tre nya butiker upp sina dörrar i kvarteret Perukmakaren som därmed är fullt uthyrt. Det är Happy Mango, Nudie Jeans Repair shop och Bunches by Blomrum som med sina respektive affärsidéer bidrar till att stärka utbudet i Göteborgs cityhandel ytterligare.
Publicerad den 10 Juni 2014
Perukmakaren. Bild: Vasakronan
Perukmakaren.

Perukmakaren har under en tvåårsperiod genomgått en omfattande modernisering och kvarteret har fått en total ”make-over”. Målet var att utveckla handeln och gatustråken längs Fredsgatan, Drottninggatan och Kyrkogatan. Med den målsättningen för ögonen har Vasakronan omvandlat Perukmakaren, och gatorna intill, till att bli en given destination för alla som rör sig i stadskärnan.

- Det är innehållet i fastigheterna och närmiljön runt dem som gör staden. Därför jobbar vi för att fylla våra fastigheter med ett brett utbud. Perukmakaren var en oslipad diamant. Att slipa till den, och gatorna runtomkring, har varit ett omfattande projekt men resultatet är fantastiskt. Vi ville förse Göteborgarna med ett bredare butiksutbud och en trevligare stadsmiljö. Det har vi gjort, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg.

I mars öppnade Svenska Turistföreningen (STF) ett nytt hotell och vandrarhem i kvarteret och i april öppnade Gina Tricot sin första flaggskeppsbutik i Norden på Fredsgatan. Med uthyrningarna till Happy Mango, Nudie Jeans Repair Shop och Bunches by Blomrum är kvarteret fullt uthyrt.

- Vi visste att suget efter lokalerna i fastigheten skulle bli stort och så är det. Med de senaste tre uthyrningarna har vi fått till en riktigt bra mix av butiker som kompletterar och breddar utbudet i närområdet på ett bra sätt. Nu kommer vi att fokusera på att göra även Kompassen till en attraktiv handelsplats, avslutar Kristina Pettersson Post.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige