Image
K-Fastigheter avser inleda samarbete med Titania i Vallentuna.
K-Fastigheter avser inleda samarbete med Titania i Vallentuna. Bild: K-Fastigheter

Titania går in i JV med K-Fastigheter

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring med Titania om att ingå ett samarbetsavtal gällande en byggrätt i Vallentuna som omfattar 74 lägenheter. K-Fastigheter avser att förvärva 50 procent av aktierna i det bolag som äger fastigheten Vallentuna Vallentuna-Rickeby 1:48 från ett bolag inom Titaniakoncernen. Lagakraftvunnen detaljplan finns.
Publicerad den 28 Juni 2023

På den förvärvade fastigheten avser K-Fastigheter och Titania i det gemensamma bolaget uppföra 74 hyresrätter. Beräknad direktavkastning för projektet är 6,3 procent. Tillträde kommer preliminärt att ske under 2023 med preliminär byggstart kring årsskiftet 2023/2024. Transaktionen sker i bolagsform.

Samarbetet kring fastigheten i Vallentuna blir det första mellan K-Fastigheter och Titania. Samarbetsavtalet förväntas kunna ingås under tredje kvartalet 2023.
– Jag är glad över att vi tillsammans med Titania får möjlighet att växa i Stockholmsområdet. Från K-Fastigheters sida ser vi fram emot att långsiktigt samarbeta med Titania och bidra till att marknaden får fler attraktiva hyresrätter, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.
– Vi är glada över att ha hittat ett passande projekt för att inleda det som vi hoppas kommer bli starten på ett långsiktigt samarbete med K-Fastigheter. Det finns en samsyn i våra organisationer kring dels hyressättning och förvaltning men framför allt till hur man effektivt driver bostadsbyggnation och får ihop lönsamhet genom att kontrollera värdekedjan, säger Wojciech Wondell, COO på Titania.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige