Image
Hotellprojektet Royal Haga i Stockholm blir i den historiska fastigheten Solna Kasernen 1.
Hotellprojektet Royal Haga i Stockholm blir i den historiska fastigheten Solna Kasernen 1. Bild: CapMan Real Estate

Tecknar 20-årigt hyresavtal – för 20 000 kvadratmeter

Uthyrning CapMan Real Estate har tecknat ett 20-årigt hyresavtal på cirka 20 000 kvadratmeter med Nobis Hospitality Group för en ny hotellverksamhet i projektet Royal Haga i Stockholm. Den historiska fastigheten Solna Kasernen 1 kommer att bli en unik anläggning med hotell, restaurang, spa, konferenslokaler och kontor.
Publicerad den 19 Juni 2024

Fastigheten ligger i Hagaparken i Stockholm, och har ett utmärkt läge vid Brunnsviken med närhet till både natur och storstad. CapMan kommer att inleda ett omfattande renoveringsarbete för att utveckla ett unikt destinationshotell i världsklass, och anläggningen förväntas öppna efter sommaren 2025. Den historiska byggnaden uppfördes mellan 1917–1922 som militärregemente, och har tidigare använts som kontorslokaler och för hotellverksamhet. Den nyare hotelldelen byggdes på 90-talet och har renoverats i olika omgångar. Kasernen 1 har fått sitt namn från den militära verksamhet som bedrevs vid fastigheten ända fram till början 1970-talet.

Det nyrenoverade hotellet kommer ha 215 rum, stora sociala ytor och en fantastisk Spa-anläggning som blir en av de största i Sverige med en tillhörande wellness club. En restaurang av högsta standard kommer även bli en del av hotellet, och vara öppen för såväl hotellgäster som allmänheten.
– Vi är glada att äntligen kunna berätta att det blir Nobis som kommer driva hotellet och attrahera nya besökare till Royal Haga. Vi ser fram mot att ta nästa steg för denna historiska byggnad genom att erbjuda fantastiska lokaler för framtida hyresgäster och besökare. Fastigheten i kombination med det unika och vackra läget i Hagaparken i Stockholm gör att vi ser en oerhörd potential, säger Kajsa Bagler på CapMan.

– Vi är glada över att samarbeta med CapMan i detta projekt. Denna hotellanläggning har en enorm potential och vi ser fram emot att skapa en destination som kommer att erbjuda högkvalitativa upplevelser, säger Alessandro Catenacci, ägare av Nobis Hospitality Group.

CapMan kommer att totalrenovera fastigheten för att lyfta hotellet och kontorsytorna till hög internationell standard. Rivning- och ombyggnadsarbeten har redan inletts och återupptas i full skala efter sommaren. Redan vid förvärvet av fastigheten hösten 2022 identifierade CapMan investeringar för att energieffektivisera fastigheten, och detta arbete kommer att fortsätta fram till att den nya anläggningen öppnar för allmänheten. Den gröna omställningen kommer möjliggöra att certifiera byggnaden enligt BREEAM In-Use.

CapMan och Nobis planerar att under hösten 2024 presentera mer ingående detaljer om det kommande destinationshotellet. Ytterligare information om anläggningen kommer att kommuniceras löpande, inklusive invigningsdatum, officiella namn på hotell och kontor samt illustrationsmaterial för den nya verksamheten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige