Image

Svenska Handelsfastigheter förvärvar i Sundsvall

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar en handelsfastighet i Sundsvall med cirka 9 500 kvadratmeter uthyrningsbar area totalt. Fastigheten är fullt uthyrd med ett hyresvärde om knappt 13 miljoner kronor. Till de större hyresgästerna hör Jula, Lager 157 och Blomsterlandet.
Publicerad den 31 Juli 2018

Genom förvärvet etablerar sig Svenska Handelsfastigheter i Sundsvall och handelsområdet Birsta som ligger längs E4:an strax norr om Sundsvall.

"Sundsvall är en intressant tillväxtkommun där vi som långsiktig aktör hoppas hitta fler investeringsmöjligheter på sikt. Fastigheten ligger i de östra delarna av Birsta handelsområde som vi bedömer har god tillväxtpotential. Med flera starka varumärken som hyresgäster ser vi etableringen som en bra bas för fortsatt expansion i Sundsvall", säger Jöran Rydberg, Affärsutvecklingschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Genom förvärvet är Svenska Handelsfastigheter etablerat i cirka 60 kommuner.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige