Image
Urban Edenström
Urban Edenström Bild: Niclas Liedberg

Stronghold investerar i crowdfunding-plattform

Bolag Stronghold, som äger Niam, Newsec och Datscha, går in som delägare i Tessin, en crowdfunding-plattform för fastigheter.
Publicerad den 12 Mars 2015

Stronghold går in tillsammans med NFT Ventures, ett venture capital-bolag med Bonnier News som största investerare.

Tessin har det senaste året på ett framgångsrikt sätt finansierat ett flertal fastighetsprojekt och tar nu nästa steg i bolagets tillväxtsatsning.

- Crowdfunding håller på att förändra sättet vi finansierar fastigheter på, och det är fantastiskt att få tillgång till en unik och kompetent investerarduo som Stronghold och NFT Ventures, säger Jonas Björkman, vd på Tessin.

- Strongholds gedigna fastighetserfarenhet, breda nätverk och goda renommé, via dotterbolagen Newsec, Niam och Datscha, kombinerat med tillgång till Bonnier News mediekanaler borgar för att vi både kommer kunna attrahera attraktiva projekt och nå ut till en stor mängd investerare.

Kapitalet ska investeras i nya satsningar för att öka flödet av kvalitativa projekt, ytterligare förbättra processen och tekniken samt fortsätta att bygga organisationen. Tessin kommer även att satsa på en större spridning mot institutionella investerare.

- Vi bedömer att crowdfunding kan förändra delar av fastighetsbranschen framöver, och teamet bakom Tessin har verkligen banat väg för utvecklingen i Skandinavien. Den resan vill vi vara med på, säger fastighetsprofilen Urban Edenström, huvudägare och grundare av Stronghold Invest.

Sedan lanseringen i maj förra året har de första projekten attraherat kapital på drygt 18 miljoner kronor. Tillsammans med NFT Ventures och Stronghold ska Tessin satsa ytterligare för att bli den ledande mötesplatsen för investerare och fastighetsaktörer.

- Allt fler vill investera lokalt i fastigheter och vi är imponerade av hur Tessin levererar tekniken, kunskapen och den finansiella styrkan av crowdfunding för att göra just det. Det bedömer vi kommer förändra fastighetsbranschen i grunden, säger Johan Lundberg, vd på NFT Ventures.

FAKTA/ Tessin Nordic AB
Tessin grundades 2014 av de tre entreprenörerna Jonas Björkman, Erik Nordin och Niels Bosma med idén att privatpersoner, företag och institutioner på ett effektivare sätt ska kunna bli delägare direkt i fastighetsprojekt, utan onödiga avgiftsstrukturer och dyra mellanhänder. Genom crowdfunding kan investeraren uppnå en god riskspridning samtidigt som man får tillgång till avkastningsnivåer som tidigare krävt mycket kapital, branschkunnande och stort kontaktnät.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige