Image
Petra Scharin.

Ny vd för Stronghold Invest

Karriär Stronghold Invest har utsett Petra Scharin till ny vd, samtidigt som Urban Edenström, grundare och nuvarande vd, blir arbetande styrelseordförande.


Daniel Kraft.

Stronghold in i norskt proptech-bolag

Bolag Stronghold Invest blir ny strategisk ägare i mjukvaruföretaget Piscada samtidigt som teknikentreprenören GK ökar sitt ägarintresse. Det kapital som tillförs bolaget kommer dels nyttjas till att utveckla Piscadas proptech-plattform för att bidra till en mer effektiv och hållbar fastighetsförvaltning genom digitalisering och dataanalys, dels till att intensifiera den internationella expansionen.


Stora Retaildagen
Christoffer Börjesson medverkar i en punkt om IT-säkerhet på Stora Retaildagen nästa torsdag den 14 oktober. Anmälan stänger nu på fredag så säkra din plats med en gång!

Stora Retaildagen: IT-säkerhet – detta lär vi av Coop-attacken

Stora Retaildagen Nästa torsdag, den 14 oktober, är det dags för Stora Retaildagen – mötesplatsen för dig som jobbar med retailfastigheter. Under dagen möter vi Strongholds Christoffer Börjesson i en föreläsning om IT-säkerhet och vad vi lär oss av Coop-attacken. Säkra din plats i dag – anmälan stänger nu på fredag!


Buildroid lägger ett bud på IoT-bolaget Netmore.

Buildroid lägger budpliktsbud på Netmore

Bolag Buildroid, som kontrolleras gemensamt av Vincero och Stronghold lägger ett bud på 1,50 kronor per aktie i IoT-operatören Netmore, noterat på First North.


Urban Edenström.

Stronghold Invest går in i Avy

Bolag Stronghold Invest leder en finansieringsrunda i Avy och blir därmed också en av bolagets största delägare. Avy stöttar fastighetsägare och förvaltare inom hyres- och bostadsrättssegmentet att ta tillvara på digitala möjligheter och förbättra kundupplevelsen med hjälp av integrerade lösningar för boendet.


Christoffer Börjesson.

Christoffer Börjesson till Stronghold

Karriär Stronghold Invest har rekryterat Christoffer Börjesson till en roll som affärsutvecklare med fokus på Proptech. Christoffer Börjesson kommer närmast från branschorganisationen Fastighetsägarna Stockholm där han hjälpt medlemsbolag i sin digitala transformation.


Robin Rutili och Urban Edenström.

Buildroid – Stronghold och Vincero gör gemensam satsning på smarta fastigheter

Bolag Stronghold Invest och Vincero har under ett flertal år haft ett starkt digitaliseringsfokus. I en gemensam satsning under namnet Buildroid är ambitionen att etablera ett bolag som främjar en enklare och mer enhetlig infrastruktur för att koppla upp och ansluta värdeskapande applikationer och tjänster till ett fastighetsbestånd.


Urban Edenströms Stronghold säljer Datscha till Real Capital Analytics.

Stronghold säljer Datscha till Real Capital Analytics

Bolag Stronghold Invest AB säljer Datscha till amerikanska Real Capital Analytics (RCA). Fusionen kommer att kombinera Datschas tekniska färdigheter att koppla samman komplexa offentliga och privata datauppsättningar med RCAs globala räckvidd i Nordamerika, Europa och Asien. Transaktionen är en av de största M&A-affärerna inom proptech i Europa under 2019.


Urban Edenström var vd för Datscha under dotcom-eran.

Edenström: "Man kastade pengar på oss"

Teknik Stronghold-grundaren Urban Edenström om bolagets digitala resa, "startup-labbet" och varför han slängde ut alla konsulter.


Urban Edenström.

Strongholdgrundaren Årets Stockholmsentreprenör

Bolag I den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year har Urban Edenström utnämnts till årets mottagare av utmärkelsen i Stockholmsregionen och därmed fått en plats i den nationella finalen.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg
Mattias Nyström, Daniel Kraft och Måns Norlin.

Hur ser vårt digitala liv ut om tio år?

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg avslutas med ett panelsamtal med tre av landets främsta experter på proptech och digitalisering av samhällsbyggnadssektorn. Temat är framtiden – hur ska aktörerna i fastighetsbranschen agera för att dra fördel av den allt snabbare digitala utvecklingen? Seminariet hålls den 14 november; anmäl dig redan i dag – på fredag löper vårt BOKA TIDIGT-erbjudande ut!


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm

Stronghold om framtidens proptech

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering avslutas med en framtidsspaning bland världens trender inom digitalisering av fastigheter, signerad Daniel Kraft, proptech-ansvarig på Stronghold.


Petra Scharin blir ny vice vd för Stronghold

Bolag Stronghold Invest har utsett Petra Scharin till vice vd. Hon har en bakgrund som auktoriserad revisor och har därefter arbetat på Hexagon och Coop innan hon för sex år sedan tillträdde som CFO för Stronghold Invest.


”Tillväxten är väldigt stark”

Bolag | PLAY Daniel Kraft, chef för proptech ventures på Stronghold, om den globala utvecklingen inom proptech-industrin, hur Sverige ligger till och hur Stronghold tänker när de investerar i nya startup-bolag.


”Finns en stor potential att öka effektiviteten”

Sverige I dag körs fastighetsvärden om elva triljoner kronor i traditionella excelsnurror. Så vad händer när branschen digitaliseras på allvar? För Fastighetssverige berättar Daniel Kraft, head of proptech ventures, på Stronghold vad han tror väntar runt hörnet.


Fastighetskvinnan
Ellinor Persson, Pia Carlberg, Jeanette Saveros och Susanne Åhlén - en moderator och tre expertkommentatorer på seminariet Fastighetskvinnan.

De leder seminariet Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Två vd:ar, en ledarskapskonsult och en dubbel På Spåret-vinnare leder årets upplaga av seminariet Fastighetskvinnan den 7 september.


Edenström om sitt nya uppdrag

Karriär Under tisdagen blev det officiellt – fastighetsprofilen Urban Edenström är nu formellt vald till ordförande för Stockholms Handelskammare. I en intervju berättar han om sitt nya uppdrag, näringslivet i Stockholm och de mest akuta frågorna för huvudstaden.


Urban Edenström

Stronghold investerar i crowdfunding-plattform

Bolag Stronghold, som äger Niam, Newsec och Datscha, går in som delägare i Tessin, en crowdfunding-plattform för fastigheter.


Stronghold noterar obligationer

Ekonomi/Finansiering Stronghold Invest AB har emitterat ett obligationslån om 111 miljoner kronor till handel på Företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm. Första handel med obligationerna är i dag.


Edenström till Handelskammarens styrelse

Bolag Strongholds Urban Edenström har valts in i styrelsen för Stockholms Handelskammare.