Image

Storägare säljer Atrium Ljungberg-aktier

Bolag Konsumentföreningen Stockholm och Tagehus sålde på onsdagskvällen 4,7 miljoner aktier för 85 kronor styck. Orsaken var att man ville få en bättre spridning och större likviditet i aktien, enligt Konsumentföreningen Stockholm.
Publicerad den 5 September 2013

Lars Ericson, vd för Konsumentföreningen Stockholm säger till Nyhetsbyrån Direkt:

- Det är viktigt att understryka att vi fortfarande är långsiktiga i vårt innehav. Huvudskälet till försäljningen var att få en bättre spridning, free float, och öka likviditeten i aktien, säger Lars Ericson.

Efter försäljningen motsvarar Konsumentföreningen Stockholms innehav 35,0 procent av kapitalet i Atrium Ljungberg. Tagehus äger fortsatt 13,0 procent.

Atrium Ljungberg-aktien faller på torsdagen, och handlades som lägst för 85,25 kronor. Klockan 11 handlades den för 87 kronor, minus 3,6 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige