Image

Stopp för nyproduktion – vd kräver krafttag

BYGG Kommunala Mitthem i Sundsvall stoppar all nyproduktion av hyresbostäder, beroende på de skenande byggkostnaderna. Bolagets vd kräver krafttag från politikerna.
Publicerad den 10 September 2008

– Om de verkligen menar allvar med att vi behöver hyresrätter för våra ungdomar vill jag att politikerna kommer med förslag på lösning, säger Mitthems vd Hans Selling till Dagbladet.

Hans Selling efterlyser politiska lösningar för att få en riktig rättvisa mellan de olika upplåtelseformerna, för att det även i framtiden finns plats för vanliga hyresrätter. Han menar att det i dag, efter att byggsubventionerna tagits bort och med dagens byggpriser, är omöjligt att bygga hyresrätter som vanligt folk har råd att bo i.

Han jämför med Mitthems hyreslägenheter i Inre hamnen i Sundsvall. De stod klara 2005 och om samma lägenheter uppfördes i dag skulle hyran behöva vara 44 procent högre.

– Även om vi skulle lyckas sänka produktionskostnaden så finns orättvisan mellan de olika upplåtelseformerna kvar vilket gör det omöjligt att på samma villkor producera hyreslägenheter till rimliga priser, säger Hans Selling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige