Image
Bild: Istock

Kåpan Pensioner och Fjärde AP-fonden köper Länsförsärkringas andel i Svenska Handelsfastigheter

Bolag Svenska Handelsfastigheters storägare Kåpan Pensioner och Fjärde AP-fonden har påkallat förvärv av Länsförsäkringar Livs aktier i Svenska Handelsfastigheter. Efter affären kommer de båda att äga knappt hälften var av bolaget, medan vd fortsatt kommer att äga en minoritetspost.
Publicerad den 17 Maj 2024

Affären innebär att Svenska Handelsfastigheter får två huvudägare som genom sitt ökade ägande också bekräftar sitt åtagande att fortsatt stötta bolagets utveckling långsiktigt. Förvärvet sker till marknadsvärde och affären beräknas att fullbordas i juni 2024.
– Vi får två huvudägare med tydligare roller, vilket skapar en stabil grund och färdplan för framtida expansion och långsiktigt hållbar tillväxt, säger Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Planen framåt är att bygga vidare på Svenska Handelsfastigheters väldiversifierade och starka portfölj baserad på nära och långvariga relationer med ledande detaljister. I praktiken innebär det fortsatt fokus på kontracykliska hyresgäster inom lågpris- och dagligvarusegmenten. Strategin har varit mycket framgångsrik hittills och bidragit till att Svenska Handelsfastigheter är marknadsledande inom handelsfastigheter med en portfölj om cirka 15 miljarder kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige