Image

Stockholmshem i bytesaffär

Transaktioner I en bytesaffär säljer Stockholmshems 328 hyreslägenheter i Hässelby och köper en fastighet med 57 lägenheter på Södermalm. Motpart är Wallfastsfären.
Publicerad den 8 Mars 2012

Köpeskillingen för fastigheterna i Hässelby uppgår till 261 miljoner kronor och för fastigheten på Södermalm till 215 miljoner kronor.

Ny hyresvärd i fastigheterna i Hässelby blir Wallfasts dotterbolag Hässelby Hem, som redan är etablerade i stadsdelen med 2 100 lägenheter. År 2008 förvärvade de 688 lägenheter av Stockholmshem i Västra Smedshagen.

Stockholmshem menar att fastighetsaffärerna ingår i bolagets uppdrag att vara aktiv fastighetsförvaltare som innebär att köpa, sälja, bygga nya och rusta äldre fastigheter.

Försäljningar ska företrädesvis ske i områden där allmännyttan är dominerande fastighetsägare och köp göras där kompletteringar är lämpliga.

– Genom att sälja fastigheterna i Hässelby blir vi nu flera starka aktörer som kan dela på ansvaret för upprustning och den lokala utvecklingen i området. Köpet av fastigheten på Södermalm kompletterar på ett naturligt sätt våra kringliggande hus. Dessutom ger det totala överskottet extra ekonomiska muskler som är viktiga för att Stockholm ska kunna växa i den takt som behövs, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (FP).

Stockholmshem har i uppdrag att starta nyproduktion av i genomsnitt 500 lägenheter per år. Under 2012 beräknas start av 650 lägenheter och totalt har bolaget planer för drygt 4 700 lägenheter i sin projektportfölj de kommande åren.

Newsec var rådgivare åt Stockholmshem.



- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige