Image

Stockholmsbyggmästarna får markreservation för 300 bostäder

Bygg Stockholmsbyggmästarna har av exploateringsnämnden tilldelats en tidig markreservation för cirka 300 bostäder i området öster om Valhallavägen mellan Roslagstull och KTH. Beslutet som fattades under gårdagens nämndmöte innebär att stadsbyggnadsnämnden får i uppdrag att starta upp ett programarbete med målsättningen att markanvisa under hösten 2012.
Publicerad den 30 Maj 2012

Exploateringskontoret har tillsammans med stadsbyggnadskontoret tagit fram en stadsbyggnadsanalys för området och gjort bedömningen att området bör kunna rymma 500–800 bostäder. Ett 20-tal byggherrar har inkommit med ansökningar om markanvisning inom området. En av dem är Stockholmbyggmästarna som i samarbete med Utopia Arkitekter har tagit fram ett förslag kallat Academica.

Stockholmbyggmästarna består av elva mindre till medelstora byggföretag, inkluderat Järntorget Bostad, samtliga med lång och gedigen erfarenhet av att bygga i Stockholms innerstad.
– Det skall bli väldigt intressant att få vidareutveckla det förslag som Utopia Arkitekter och Stockholmsbyggmästarna gemensamt tagit fram. Potentialen är mycket stor och det här har alla chanser att bli ett fantastiskt projekt, säger Martin Arkad, vd för Järntorget Bostad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige