Image

Stockholm i topp i internationell jämförelse

RAPPORTER I en tillväxtprognos beställd av Savills står sig Stockholm väl i jämförelse med städer som London, New York och Tokyo.
Publicerad den 4 Mars 2010

Savills beställde under slutet av 2009 en rapport från det oberoende prognosinstitutet Oxford Economics som undersöker framtidsutsikterna för ekonomin i London.

I rapporten jämförs London med Tokyo, New York och med ett antal europeiska storstäder, där bland annat Stockholm ingår.

Prognoserna omfattar bland annat befolkning, sysselsättning, bruttoregionalprodukt och disponibel inkomst.

I rapporten bedömer Oxford Economics att tillväxten i Stockholm uppgår till en årlig förändring om 5,5 procent på kort sikt, vilket innebär den klart starkaste tillväxten i jämförelsegruppen. Även på lång sikt så ligger Stockholm väl till med en bedömd årlig tillväxt om 2,9 procent, vilket endast överträffas av London.

Detsamma gäller för disponibel inkomst där Stockholm ligger i topp med en förväntad tillväxt om 2,9 procent på kort sikt och precis efter London på lång sikt - 3,4 procent för Stockholm jämfört med 3,5 procent för London.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige