Image

Skebo gör bostäder av äldreboende

Bostäder Kommunala Skebo i Skellefteå bygger om två våningsplan i Klockarhöjdens äldreboende och skapar 16 nyrenoverade lägenheter.
Publicerad den 6 November 2015
Skebo gör om två våningsplan i ett äldreboende till bostäder. Bild: Skebo
Skebo gör om två våningsplan i ett äldreboende till bostäder.

– Satsningen innebär att vi kan erbjuda hyresgäster stora lägenheter med hög standard som samtidigt är prisvärda, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo.

Klockarhöjdens äldreboende byggdes 1972, med en utbyggnad 1990. När Skebo nu har övertagit de två översta våningsplanen byggs de om till 16 lägenheter, som efter årsskiftet kommer att läggas ut på hemsidan för uthyrning.

– Tack vare att vi bygger om befintliga bostäder kommer vi här ner till mycket attraktiva hyresnivåer på cirka 1 000 kronor per kvadratmeter. Det innebär till exempel att en fyra på 97 kvadratmeter beräknas få en hyresnivå under 8000 kronor, säger Anna Ersson.

Stora lägenheter Främst blir det stora lägenheter i Klockarhöjden – av de 16 lägenheterna är tolv fyror och fyra tvåor.

– Det är väldigt positivt att vi kan erbjuda så stora lägenheter som vi nu kommer att kunna göra. I framtida nyproduktion kommer det sannolikt att byggas mestadels tvåor och treor, säger Anna Ersson.

Fantastisk utsikt Klockarhöjden är beläget i naturnära Sjungande Dalen, bara två kilometer väster om centrala Skellefteå.

– I och med att lägenheterna ligger på åttonde och nionde våningen i huset, blir det fantastisk utsikt från stora inglasade balkonger. I samband med att Klockarhöjden byggs om kommer vi även att förbättra utemiljöerna i området. Det blir en grönare miljö för rekreation och social samvaro i alla åldrar, säger Anna Ersson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige