Image
Illustration av häktet i Kalmar.
Illustration av häktet i Kalmar. Bild: Kalmar kommun

Skanska vinner uppdraget – bygger häkte åt Skandrenting

Ekonomi/Finansiering Skanska har fått i uppdrag av Skandrenting att bygga ett nytt häkte åt Kriminalvården samt utrymmen för nationella transportenheten (NTE) i Kalmar. Kontraktet är värt cirka 620 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i fjärde kvartalet, 2024.
Publicerad den 7 Oktober 2024

Under 2022 genomförde Kriminalvården en hyresupphandling för att utse kommande hyresvärd och ägare till en ny häktesbyggnad i Kalmar. Kriminalvården valde Erik Selin-ägda bolaget Skandrenting tidigare i år. Häktesbyggnaden får sju våningar med en bruttoyta på cirka 12 400 kvadratmeter. Den uppförs i närheten av polishuset och kommer, utöver celler för intagna, att innehålla aktivitetslokaler, friskvård, storkök, kontor samt garage.
– Vi på Skanska vill bidra till att bygga ett bättre, tryggare och mer hållbart samhälle. Samarbetet med Skandrenting, Kriminalvården och våra övriga samarbetspartner i projektet har fungerat jättebra under förberedelserna. Vi ser nu fram emot att ta nästa steg – att tillsammans bygga ändamålsenliga, driftsäkra och attraktiva lokaler till vår kund och hyresgäst, säger Hans-Fredrik Helldahl, regionchef, Skanska Sverige.

Byggnadsarbetena påbörjas i oktober och projektet ska vara färdigt i september 2027.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter stortförvärvet i Stockholm – så vill Nrep växa inom hotellsegmentet

Bolag Nrep satsar i hotellsegmentet med förvärvet av Clarion Hotel Stockholm på Södermalm från Aspelin Ramm Fastigheter. Efter affären berättar Nreps Sverigechef Carl-Adam von Schéele om hotellmarknadens återhämtning om dess utveckling, hur Nrep vill fortsätta växa inom segmentet, vilka området man ser som attraktiva för hotellinvesteringar och om vilka boxar som behöver tickas av när potentiella hotellfastigheter utvärderas för köp.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige