Image

Skanska säljer till SPP Fastigheter

Transaktioner Skanska har sålt ett vård- och omsorgsboende i Upplands Väsby för cirka 165 miljoner kronor. Köpare är SPP Fastigheter.
Publicerad den 7 Mars 2017

I området Frestaby i Upplands Väsby bygger Skanska ett nytt vård- och omsorgsboende som ska tillgodose behovet av bra bostäder för äldre i Upplands Väsby. Boendet har utvecklats i ett nära samarbete med hyresgästen Attendo, som tecknat ett 15-årigt hyresavtal omfattande 54 boenderum och gemensamma ytor. Boendet har ritats av Tema Arkitekter.

– Vi är mycket nöjda över att kunna leverera ett vård- och omsorgsboende som möter såväl Attendos som SPP Fastigheters krav. Boendet är utvecklat med fokus på att skapa en bra vardag för boende och personal. Det är glädjande att Upplands Väsby infört LOV (Lagen om valfrihetssystem), vilket gjort det möjligt för oss att tillsammans med Attendo hjälpa kommunen att tillgodose behovet av vårdfastigheter för äldre, säger Filippa Lindnér, projektutvecklare på Skanska Sverige.

Byggnaden kommer att certifieras för nivå guld, enligt Leed.

– Vi gläder oss åt att ha fått möjlighet att förvärva ytterligare ett av Skanskas miljöcertifierade projekt inom vård och omsorg. Vi har sedan tidigare en hyresgästrelation med Attendo och ser fram emot ett gott samarbete även i detta projekt, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter och förvaltare av SPP Fastigheter.

Affären slutförs när köparen tillträder fastigheten runt årsskiftet 2017/2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige