Image

Skanska säljer för 330 miljoner i Malmö

Transaktioner Skanska har tecknat ett avtal med SPP Fastigheter om överlåtelse av kontorsfastigheten Österport 7 i Malmö. Affären genomförs som en bolagstransaktion där köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 330 miljoner kronor.
Publicerad den 24 April 2015
Skanska säljer Österport 7 i Malmö till SPP Fastigheter för 330 miljoner kronor. Bild: Skanska
Skanska säljer Österport 7 i Malmö till SPP Fastigheter för 330 miljoner kronor.

Transaktionen bokas i det andra kvartalet och tillträde sker den 4 maj 2015.

Fastigheten Österport 7 ligger på Drottningtorget i Malmö. Kontorsfastigheten består av åtta kontorsvåningar med parkering i källaren och omfattar cirka 10 200 kvadratmeter kontorsyta. I januari 2015 flyttade Sweco sitt regionkontor till den miljöklassade kontorsbyggnaden och har tecknat ett tioårigt hyresavtal avseende hela fastigheten. Inför inflyttning gjordes ombyggnad och anpassning av lokalerna för att stödja Swecos verksamhet.

– Det är tydligt att investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över vårt fina samarbete med SPP Fastigheter, säger Camilla Wieslander, vd Skanska Öresund AB.

– Vi är mycket glada över möjligheten att få förvärva en nyrenoverad kontorsfastighet med tydlig miljöprofil. Österport 7 är ett bra komplement till de förvärv som vi tidigare har gjort och stärker vår närvaro i regionen, säger Marita Loft, vd på Storebrand/SPP Fastigheter.

Österport 7 är den första fastigheten i Europa som har erhållit miljöcertifiering Leed Platinum för befintliga byggnader och vann Sweden Green Building Award i kategorin befintlig byggnad 2012. Byggnaden är även miljömärkt enligt EU Green Building och 2011 vann fastigheten Scandinavian Green Roof Associations första pris för sina takträdgårdar.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige