Image
Skanska säljer äldreboende i Täby Park.
Skanska säljer äldreboende i Täby Park. Bild: PE Teknik Arkitektur

Skanska säljer äldreboende för 320 miljoner

Transaktioner Skanska har sålt ett hållbart äldreboende med 80 lägenheter i nya stadsdelen Täby Park, Stockholm, för cirka 320 miljoner kronor. Köpare är SPP Fastigheter. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2020. Tillträdet av byggnaden är planerat till mars 2022.
Publicerad den 17 Juni 2020

Hyresavtal är tecknat med Vardaga som kommer att ansvara för driften av äldreboendet, som omfattar cirka 5 600 kvadratmeter och blir fem våningar högt.

Äldreboendet, som utvecklas och byggs av Skanska Sverige, kommer att klara högt ställda hållbarhetskrav och ska LEED-certifieras. Det får mycket låg energiförbrukning och ska bland annat utrustas med solceller på taket. Byggnaden uppförs uteslutande med hållbara byggmaterial och inget byggavfall kommer att gå till deponi.

Byggnaden är under uppförande och ska vara färdigställt i januari 2022.

Täby Park är en helt ny stadsdel norr om Stockholm där totalt cirka 6 000 bostäder samt arbetsplatser och serviceutbud utvecklas. Området kommer att växa fram och anta sin slutgiltiga form under de kommande två decennierna.

Bernstrom & Partners var rådgivare till Skanska.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige