Image

Skanska hyr ut mer på Lindhagensterrassen

UTHYRNING Skanska har tecknat hyresavtal med Domstolsverket för Hyres- och Arrendenämnden i Stockholm och Stockholm Food för kontorsfastigheten Gångaren 16, hus 17 på Lindhagensterrassen i Stockholm.
Publicerad den 4 Juni 2008

Hyres- och Arrendenämnden kommer att inrymma cirka 1 700 kvadratmeter av fastigheten och tillträder den 1 juni 2009. Stockholm Food som bedriver restaurang- och cateringverksamhet hyr cirka 650 kvadratmeter och startar upp i de nya lokalerna den 1 april 2009. I samband med att de nya hyresgästerna tillträder återstår cirka 3 200 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten.

- Vi ser en allt större trend att företag väljer att placera sig på nordvästra Kungsholmen som nu börjar bli ett etablerat kontorsläge. De goda kommunikationerna kombinerat med en levande stadsmiljö och närhet till både grönområden och vatten gör området attraktivt för både företag och boende. Många starka hyresgäster har sedan tidigare valt att etablera i området såsom Electrolux, Skandia, Arla, Securitas, LRF, SL och mobiloperatören Hi3G, säger Caroline Arehult, Marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Fastigheten är under uppbyggnad och beräknas stå klar våren 2009. Sedan tidigare är hyresavtal för den nya kontorsbyggnaden tecknade med Stay at hotel apartments och Friskis & Svettis. Inom Lindhagensterrassen har Skanska hittills utvecklat 120.000 kvm kommersiella lokaler. Därutöver har Skanska ytterligare cirka 11 000 kvadratmeter byggrätter för lokaler. Skanska utvecklar även bostäder i området.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige