Image

Sex nya aktörer till Farsta Centrum

Uthyrning Atrium Ljungberg har de senaste åren byggt om och förnyat Farsta Centrum och nu tas ytterligare ett steg för att förstärka mat- och delikatessutbudet i söderort.
Publicerad den 8 December 2015

Till julhandeln öppnar ytterligare sex aktörer med fokus på mat som komplement till de befintliga mat- och restaurangaktörerna i Farsta Centrum. De som öppnar är Farsta Deli/Tapas smått & gott, Beijing8, Parti, Sushirullen, Fresh & Fancy och Kahls The & Kaffe. Nyetableringarna kommer att förstärka och förtydliga utbudet av mat- och dagligvaror på nedre plan där butiker som Hemköp, Coop och Systembolaget redan idag finns etablerade.

Ägarna till Farsta Deli/Tapas smått & gott har drivit Åsele köttrökeri, och sedermera Mallgårds Rökeri på Gotland sedan 1992, där de förädlat kött av alla de slag efter gammeldags rökmetoder med vedeldade rökar.

- Farsta Centrum är ett fantastiskt centrum med en underbar, familjär stämning. Vi ska bidra med vad vi kan för att göra besökarna ännu nöjdare. Vi hämtar franska ostar och viner direkt från gårdarna som producerar dem. Vi direktimporterar också spansk lufttorkad skinka och korvar från Pyrenéerna samt äkta parmesan och oliver i olika marinader, berättar Tommy Alexson ägare av Farsta Deli/Tapas smått & gott.

Mikael Ljunggren, mannen bakom välkända restauranger som Ljunggren, Umami och legendariska Chambre Neuf i Chamonix, tar nu sitt Beijing8 till Farsta Centrum. Förutom expansionen i Sverige, av både restauranger och ett växande antal matbutiker som säljer Beijing8-produkter, har konceptet etablerats på den franska och snart också den italienska marknaden.

- Farsta Centrum blir Beijing8:s första galleriaetablering. Vi tror mycket på projektet i Farsta Centrum och ser fram emot samarbetet med Atrium Ljungberg, säger Mikael Ljunggren.

Atrium Ljungberg har under längre tid haft fokus på att förädla mat- och restaurangutbudet i Farsta Centrum, nu närmast genom att vidareutveckla ett helt butiksplan som matdestination för kunder från hela söderort.

- Dagligvaror är ett strategiskt viktigt utbud för Farsta Centrum och rationell och vardagsenkel matglädje är en tydlig del i målbilden för det vi nu skapar. I ombyggnationen av den del som ursprungligen 1960 inhyste en saluhall adderar vi nu en högkvalitativ årsring till vår utveckling i och med lanseringen av en hybrid av modern saluhall och food court, säger Thomas Levander, marknadsområdeschef för Atrium Ljungberg i Farsta Centrum.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Malmö vinner Årets Stadskärna

Öresund Igår prisades Malmö för arbetat man gjort med sin stadskärna med priset Årets Stadskärna. Fastighetssverige kollade närmare på vad som pågår i Malmö på fastighetssidan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige