Image
Så här är det tänkt att det nya boendet ska se ut.
Så här är det tänkt att det nya boendet ska se ut. Bild: Serneke

Serneke bygger LSS-boende i Surte

Bygg/Arkitektur Serneke ska bygga ytterligare ett LSS-boende åt Ale kommun. De 14 lägenheterna ska stå klara 2024 och entreprenaden är värd cirka 55 miljoner kronor.
Publicerad den 13 April 2023

Det nya LSS-boendet i Surte, som är ett serviceboende, kommer att innehålla 14 lägenheter i en byggnad i två plan med gemensamhets- och personalytor. Det blir det tredje LSS-boendet som Serneke bygger åt Ale kommun, efter de två tidigare boendena i Nol respektive Skepplanda.

– Att vi ännu en gång får förtroendet att bygga LSS-boende åt Ale kommun är ett kvitto på ett gott samarbete och en bra leverans. Vi ska givetvis göra vårt yttersta för att upprepa detta även denna gång, säger Patrik Sjögren, arbetschef på Serneke.

– Resan har varit lång för att få till den sista delen av vårt partneringsavtal med Serneke men nu känns det är skönt att vi har både en bra entreprenör och bygglov på plats. Vi från Ale kommuns sida ser fram emot byggnationen och hoppas att boende i området kommer uppskatta byggnaden idag och i framtiden, säger Andreas Karlsten, lokalförsörjningschef på Ale kommun.

Byggstart för det nya boendet sker under våren och det beräknas stå klart sommaren 2024. Ordersumman på cirka 55 miljoner kronor inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige