Image
Oscar Lekander.
Oscar Lekander. Bild: SBB.

SBB storköper av Kalmar kommun

Transaktioner Köper 24 fastigheter för 2 673 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Februari 2022

SBB har avtalat med Kalmar Kommunbolag AB om förvärv av KIFAB i Kalmar AB och HB Telemarken för 2 673 miljoner kronor.

SBB förvärvar 24 fastigheter från Kalmar Kommunbolag AB. Fastighetsbeståndet består av en total uthyrningsbar yta om cirka 136 000 kvadratmeter och hyresintäkten i 2022 års nivå uppgår till cirka 158 miljoner kronor.

– SBB är Nordens största ägare av social infrastruktur i Europa och en långsiktig partner till många kommuner i Norden när det gäller utbildningsfastigheter, både skolor och universitet. Vi ser fram emot att stödja Kalmars universitetsambitioner och det starka fokuset på utbildning. Som en aktiv aktör kommer vi, genom samarbete med det lokala näringslivet, att bidra till att främja företagande och tillväxt i kommunen och regionen, säger Oscar Lekander, vice vd och operativ chef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Genomförandet av affären med eller utan HB Telemarken förutsätter godkännande av Kalmars kommunfullmäktige vilket beräknas ske i februari 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige