Image
Oscar Lekander.
Oscar Lekander.

SBB köper i Finland

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden köper vårdenheter i Finland för cirka 157 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Mars 2022

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden köper fem fastigheter i Finland med tyngdpunkt i huvstadsregionen Helsingfors med lokalisering i Espoo och Vantaa. Fastigheterna är nybyggda och fullt uthyrda med en genomsnittlig avtalslängd på åtta år. Fastigheterna utgörs av bostäder och vårdbyggnader för äldre och personer med funktionshinder med en total uthyrningsbar yta om cirka 5 100 kvadratmeter.

– SBB är idag den största ägaren av vårdboenden och boenden för äldre i Norden och vi är glada att kunna fortsätta att expandera i Finland, säger Oscar Lekander, vice vd och operativ chef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Parkeringsytor i innerstaden blir kulturparker

Bygg/Arkitektur Attraktiv mark i innerstaden används ofta som parkeringsplats. Men vad händer när bilarna försvinner? Arkitektfirmorna har börjat drömma om hur de vill att staden ska se ut och taket är högt. Fastighetssverige har tittat på ett kontors dröm om en sådan parkeringsyta och fått en pratstund med vd:n om framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige