Image

Sagax satsar på Finland

TRANSAKTIONER Sagax köper tio fastigheter i Helsingfors för 327 miljoner kronor. Säljare är en fastighetsfond förvaltad av Nordic Real Estate Partners.
Publicerad den 30 Juli 2010

Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om 43 000 kvadratmeter varav huvuddelen utgörs av lokaler för lager och lätt industri. Uthyrningsgraden uppgår till 96 procent.

Anskaffningskostnaden motsvarar en direktavkastning överstigande 8,5 procent vilket är cirka 650 räntepunkter högre än den femåriga swapräntan. Förvärvet finansieras med befintliga kreditfaciliteter och med eget kapital.

- Vår bedömning är att Helsingfors är en av de delmarknader i Norden som har bäst förutsättningar för långsiktig tillväxt. Investeringen kommer att bidra till Sagax förvaltningsresultat och intäktsdiversifiering, säger David Mindus, vd för Sagax.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige