Image

Rurics blivande ordförande sågar den gamla ledningen

Bolag Vadim Gurinov föreslås väljas till ny styrelseordförande i Ruric. Han sågar den tidigare ledningen och menar att de mest drog personlig nytta av Ruric. - De drog personlig nytta av att göra i S:t Petersburg sådant som de inte kunde göra i Stockholm: festa och köra snabba bilar, säger Gurinov.
Publicerad den 16 Maj 2012

Rurics nya styrelse föreslås få följande utseende: Omval av Vadim Gurinov och Denis Martyushev samt val av Ilya Sosnov, Aleksandrs Tralmaks och Nikolay Berdin som styrelseledamöter.

Vadim Gurinov föreslås som ny ordförande efter Lennart Dahlgren.

Gurinov säger i en intervju med Affärsvärlden att Rurics ekonomiska situation är ”förskräcklig” och att obligationsinnehavarna ”driver Ruric nerför ett stup”.

Vadim Gurinov representerar Gano Services Inc, som ägs av hans bror Artem Gurinov, och som sedan några månader är största aktieägare i Ruric.

Vadim Gurinov är kritisk till det gamla styret av Ruric.

- Alla som ingår i styrelsen från svenskt håll idag (Lennart Dahlgren, Peter Partma och Adam Fischer) är mycket professionella. Tyvärr kan jag inte säga samma sak om den tidigare ledningen som fått företaget att hamna i den här situationen. Det var en dålig styrning av företaget. De hade dessutom en formell inställning till bolaget som skiljer sig från det normala. De drog personlig nytta av att göra i S:t Petersburg sådant som de inte kunde göra i Stockholm: festa och köra snabba bilar, säger Gurinoc till Affärsvärlden.

För företagets pengar?
- Vi hade en stor mängd betalningar som vi ifrågasätter. Därför har vi anlitat utredare från en revisionsbyrå som ska reda ut de oklara betalningar som skett under de senaste åren. Jag vet att det var Rurics medarbetare, inklusive ledningen.
Rurics vd sedan årsskiftet, Adam Fischer, bekräftar att konsulter granskar bolagets utgifter.

- Vi håller på att göra undersökningar just nu. Vi väntar fortfarande på resultaten av Forensic-rapporten. Det finns en del transaktioner som vi har anledning att titta på väldigt noga, säger Adam Fischer till Affärsvärlden.

Gurinov och Fischer pekar inte ut någon särskild. Förre vd:n Craig Anderson säger till Affärsvärlden att han är chockad över uppgifterna men att han inte vill kommentera, eftersom han undertecknat ett avtal om att inte avslöja företagshemligheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige