Image

Riksbyggen säljer hyreslägenheter i Hyllie

Transaktioner Riksbyggen säljer 71 hyreslägenheter i Hyllie, Malmö, till Bantorget Hyresbostäder som ägs av LO och sju LO-förbund. Lägenheterna säljs under pågående produktion med beräknad inflyttning till sommaren 2018.
Publicerad den 26 Oktober 2017
Lägenheterna i Hyllie är under produktion. Bild: Riksbyggen
Lägenheterna i Hyllie är under produktion.

I Hyllie uppför Riksbyggen i samarbete med Veidekke sammanlagt 71 lägenheter i huskroppar om fyra till fem våningar i direkt närhet till Hyllie centrum. Husen har ritats av Tengbom arkitekter.

– Malmö blir allt mer en stad med två stadskärnor, centrala Malmö och snabbväxande Hyllie. Hyllie har ett fantastiskt kommunikationsläge med handel, service och arbetsplatser in på knuten. Från Riksbyggens sida är vi stolta över att kunna bidra till den spännande utvecklingen av Hyllie, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

Bantorget Hyresbostäder ägs av LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom och de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, SEKO, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers.

– Vi är glada att förvärva ytterligare ett projekt av Riksbyggen i Malmö, och att komplettera vår portfölj med ett nytt bostadsprojekt i bra mikroläge med närhet till både kommunikation och handel, säger Erik Spernaes, vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

Hedman Modée & Partners och Lindahl har varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige