Image

Riksbyggen köper och bygger 150 lägenheter i Malmö

Bostäder Riksbyggen har förvärvat det före detta Polishuset i kvarteret Kamelen vid Davidshallstorg för 170 miljoner kronor. Nu planerar de för 120-150 nya lägenheter.
Publicerad den 27 April 2016
Riksbyggen omvandlar det före detta Polishuset. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen omvandlar det före detta Polishuset.

Säljare är Söderport Fastigheter, till lika delar ägt av AB Sagax och Hemfosa Fastigheter AB.

– Vi är mycket glada över den unika möjlighet som vi nu får att skapa boenden utöver det vanliga på en av Malmös kanske mest attraktiva adresser. Det är också med stor ödmjukhet som vi tar oss denna anrika fastighet där vi vill kombinera ett toppmodernt boende med vingslag från forna tider, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens Affärsområde Bostad i södra Sverige.

Davidshallstorg ligger i centrala Malmö. Polishuset, fastigheten Kamelen 14, uppfördes i början av 1930-talet och har fram till våren 2015 haft en och samma funktion. Fastigheten är i dag bebyggd med 13 500 kvadratmeter kontors- och verksamhetslokaler. Den har varit vakant sedan oktober 2015 då Polisen lämnade lokalerna. Söderport har initierat framtagandet av en ny detaljplan som medger konvertering till bostäder och Riksbyggen kommer nu att skapa både vanliga bostadsrätter samt Bonum seniorboenden fördelat i två till tre bostadsrättsföreningar.

– Förvärvet av gamla Polishuset är ett bra komplement till våra övriga projekt i Malmö och visar att Riksbyggen kan producera bostäder för många olika målgrupper, från StegEtt-lägenheter till seniorboenden, säger Ulrika Nyström.

Riksbyggen producerar förutom bostadsrätter även hyresrätter i Malmö. Lägenheterna i Polishuset kommer att variera i storlek och utförande. Säljstart förväntas ske under 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär En rad personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av sedan tidigare profiler på listan över så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige