Revelop har säkrat utfästelser på över 2,4 miljarder kronor för sin senaste value-add fond Revelop VI. Samtidigt görs de första förvärven i fonden. Totalt elva fastigheter i två olika transaktioner. Den ena gäller ett portföljförvärv från Castellum till ett värde på cirka 900 miljoner kronor.
Institutionella investerare har visat stort intresse under kapitalanskaffningen till Revelop VI, den låga aktiviteten på kapital- och transaktionsmarknaden för fastigheter till trots. Kapitalet på över 2,4 miljarder kronor kommer från en mix av investerare i Revelops tidigare fonder och nya investerare. Totalt står utländska investerare för en majoritet av kapitalet.
Utöver Revelops ständiga förmåga att skapa överavkastning ska intresset för att investera i den nya fonden ses i ljuset av attraktiv prissättning i den svenska fastighetsmarknaden. Även kommande offentliga investeringar i samhällsviktiga funktioner, den pågående elektrifieringen av det svenska samhället, infrastruktursatsningar och återindustrialisering bidrar till att skapa intressanta tider för värdeskapande investeringar i svenska fastigheter.
Fokus ligger på befintliga fastigheter med stor utvecklingspotential i Sveriges tre storstadsområden. Revelop förlänger livet på byggnader och tar fastigheterna på en resa från brunt till grönt. På så sätt undviks nybyggnation som direkt- och indirekt står för en stor del av Sveriges koldioxidutsläpp.
Det handlar om fastigheter med industriell eller blandade användningsområden och samhällsfastigheter belägna i områden med stort förändringstryck där Revelop sedan arbetar med att förädla och i vissa fall förändra användningsområde för att göra fastigheterna mer relevanta.
Fastigheterna framtidssäkras genom olika hållbarhetsinitiativ inklusive förbättrad energiprestanda och miljöcertifieringar vilket leder till betydande minskning av koldioxidavtrycket, samtidigt som utvecklingen bidrar till att förbättra den sociala miljön i fastigheternas omedelbara närhet.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.