Image
Bild: Istock

Revelop miljardköper med ny fond

Transaktioner Revelop säkrar 2,4 miljarder för ny fond och förvärvar elva fastigheter.
Publicerad den 7 Maj 2024

Revelop har säkrat utfästelser på över 2,4 miljarder kronor för sin senaste value-add fond Revelop VI. Samtidigt görs de första förvärven i fonden. Totalt elva fastigheter i två olika transaktioner. Den ena gäller ett portföljförvärv från Castellum till ett värde på cirka 900 miljoner kronor.

Institutionella investerare har visat stort intresse under kapitalanskaffningen till Revelop VI, den låga aktiviteten på kapital- och transaktionsmarknaden för fastigheter till trots. Kapitalet på över 2,4 miljarder kronor kommer från en mix av investerare i Revelops tidigare fonder och nya investerare. Totalt står utländska investerare för en majoritet av kapitalet.

Utöver Revelops ständiga förmåga att skapa överavkastning ska intresset för att investera i den nya fonden ses i ljuset av attraktiv prissättning i den svenska fastighetsmarknaden. Även kommande offentliga investeringar i samhällsviktiga funktioner, den pågående elektrifieringen av det svenska samhället, infrastruktursatsningar och återindustrialisering bidrar till att skapa intressanta tider för värdeskapande investeringar i svenska fastigheter.

Fokus ligger på befintliga fastigheter med stor utvecklingspotential i Sveriges tre storstadsområden. Revelop förlänger livet på byggnader och tar fastigheterna på en resa från brunt till grönt. På så sätt undviks nybyggnation som direkt- och indirekt står för en stor del av Sveriges koldioxidutsläpp.

Det handlar om fastigheter med industriell eller blandade användningsområden och samhällsfastigheter belägna i områden med stort förändringstryck där Revelop sedan arbetar med att förädla och i vissa fall förändra användningsområde för att göra fastigheterna mer relevanta.

Fastigheterna framtidssäkras genom olika hållbarhetsinitiativ inklusive förbättrad energiprestanda och miljöcertifieringar vilket leder till betydande minskning av koldioxidavtrycket, samtidigt som utvecklingen bidrar till att förbättra den sociala miljön i fastigheternas omedelbara närhet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige