Image
Revelop köper i Åkersberga.
Revelop köper i Åkersberga. Bild: Revelop

Revelop köper 6 500 kvadratmeter i Åkersberga

Transaktioner Revelop förvärvar fastigheten Berga 11:52 i snabbväxande Åkersberga i norra Stockholmsområdet. Fastigheten består av 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta där majoriteten av hyresgästerna är offentligt finansierade.
Publicerad den 11 December 2023

Revelop fortsätter arbeta enligt sin strategi att förvärva fastigheter med stor potential i delmarknader med strukturell tillväxt. Fastigheten är belägen intill prisbelönta Åkersberga Centrum, knappt 70 meter från Roslagsbanan med direkt anslutning till centrala Stockholm.
– Det här är en unik möjlighet att skapa en fastighet för social infrastruktur, med långa hyresavtal och höga ESG-meriter i en av Stockholms primära delmarknader, säger Thomas Sipos, koncernchef på Revelop.

Centrala Åkersberga, beläget i Österåkers kommun, är ett prioriterat område för stadsutveckling i norra Stockholm, vilket även inkluderar planer på ett nytt resecentrum. Kommunen planerar att utveckla 15 000 kvadratmeter för service, kontor och handel, 1 000 lägenheter och skapa 7 000 nya jobbmöjligheter, vilket gör delmarknaden till en av Sveriges snabbast växande.

Fastigheten omfattar cirka 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta där nästan 60 procent av de totala hyresintäkterna kommer från verksamheter som har direkt eller indirekt offentlig finansiering.

Revelop planerar att öka andelen social infrastruktur, etablera Revelops egenutvecklade co-workingkoncept C/O Workspace och genomföra ett omfattande ESG-arbete som inkluderar investeringar i teknik för en betydligt merenergieffektiv drift.
– Den primära värmekällan är direktverkande el. Installation av solpaneler, fjärrvärme och AI-optimerat styrsystem kommer att minska driftkostnader och utsläpp dramatiskt. Det är ett bra exempel på Revelops strategi, där vi förlänger en fastighets liv i stället för att bygga nytt och tar den på en resa från brunt till grönt, säger Thomas Sipos.

New Property och Born Advokater har varit rådgivare till Fastighetsbolaget Folkets Hus Åkersberga AB då Österåker Berga 11:52 avyttrades till Revelop.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige